Duhr

13:40

7 Uren 19 Minuut

Fajr

03:30

shurooq

05:28

Duhr

13:40

Asr

18:01

Maghrib

21:53

Isha

23:30

Fajr

03:30

shurooq

05:28

Duhr

13:40

Asr

18:01

Maghrib

21:53

Isha

23:30
Duhr

13:40

7 Uren 19 Minuut

Fajr

03:30

shurooq

05:28

Duhr

13:40

Asr

18:01

Maghrib

21:53

Isha

23:30

Dit is Moskee El Islam

Moskee El Islam is een plaats voor gebed, ontmoeting, educatie, dialoog, ontplooiing en ontspanning. Als islamitisch sociaal-maatschappelijk centrum willen we mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact brengen en verbinden.

Lees hieronder meer over ons theologisch kader, onze organisatie, onze imams en onze geschiedenis.

Ons theologisch kader

De grondslag van moskee El Islam ligt in de soennitische geloofsleer. Binnen de moskee wordt de wetschool (Madhab) van Imam Malik gevolgd.

Onze organisatie

Om onze missie te realiseren heeft Moskee El Islam verschillende kerngroepen opgericht. Deze groepen bestaan uit een team van vrijwilligers dat aan verschillende activiteiten werkt.

Onze imams

De imam van Moskee El Islam is shaykh dr. Youssef Ifiguiz. Binnen de moskee heeft hij de rol van Hoofd Religieuze Zaken en geeft hij richting en invulling aan verschillende theologische, opvoedkundige en onderwijskundige programma’s.

Onze geschiedenis en omgeving

Het ontstaan van Moskee El Islam in Den Haag gaat terug naar begin jaren ’80. Een groep gastarbeiders van Marokkaanse afkomst sloeg de handen ineen om een ruimte te regelen waar ze gezamenlijk konden bidden.

Onze missie

Moskee El Islam biedt meer dan een plek om te bidden. Moskee El Islam is een kloppend hart in de maatschappij, in het bijzonder in de Haagse Schilderswijk. Mensen komen er bijeen voor gebed, ontmoeting, educatie, dialoog, ontplooiing en ontspanning. Moskee El Islam identificeert zich als een islamitisch sociaal-maatschappelijk centrum dat mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact brengt en verbindt. Moskee El Islam is zich goed bewust van haar positie en verantwoordelijkheid in de samenleving. De moskee staat voor steeds meer uitdagingen en denkt voortdurend na over manieren waarop zij de maatschappij nog beter van dienst kan zijn.

Onze kernwaarden

Al ikhlas

Handelen vanuit een zuivere intentie is een kernwaarde die voor elke moslim een vanzelfsprekendheid is. De betekenis van al ikhlas komt het dichts bij oprechtheid, zuiverheid en toewijding. Het succes van ons werk en inzet heeft een direct verband met onze ikhlas. Nadrukkelijke aandacht is continu vereist.

Al wahda

De betekenis van deze kernwaarde komt het dichtstbij “eenheid”. Om aan onze opgave te werken zullen we het samen moeten doen. Het bestuur, de projectteams en de moskeebezoekers: samen zal opgetrokken worden en een eenheid gevormd worden. Dit geldt niet alleen binnen onze eigen organisatie. Ook naar buiten toe.

Al hirafiyya

Oftewel: professionaliteit. De opgave waar we voor staan is complex en uitdagend. Zowel intern als naar buiten toe zal Moskee El Islam een grote slag maken. Dit willen we op een zorgvuldige, kwalitatieve en inspirerende wijze doen. Professionaliteit is hierin het sleutelwoord. Moskee El Islam wil gezien en herkend worden als een professionele organisatie

Onze ambities

Voor 2030 heeft moskee El Islam zeven ambities vastgesteld. De eerste drie zijn inhoudelijke ambities en de laatste vier zijn ondersteunende ambities:

  1. Een inspirerend religieus programma-aanbod in het Arabisch én Nederlands Gevarieerd en gefocust op verschillende doelgroepen kinderen, jongeren, jongvolwassenen, (gezinnen, ouderen, alleenstaanden, mannen, vrouwen en niet moslims. “Een gezin met 3 pubers heeft een andere behoefte dan een 21-jarige WO student.”
  2. Oprichten van een Dar Al Qur’an (Qu’raninstituut) waarin Koranmemorisanten worden opgeleid Start in 2023 (z.s.m. en in 2030 stromen de eerste 5 huffadh door naar de op te richten Ma’had (kennisinstituut).
  3. Operationele start van de Ma’had (kennisinstituut) in 2030. Alle Ma’had benodigdheden (studenten, middelen, faciliteiten) zijn dan gereed voor de onderwijsstart aan de 1e lichting studenten Ma had richt zich op islamitische kennis en op persoonlijke ontwikkeling (leiderschap e.d.)
  4. Een hechte community van 3000 gecommitteerde leden die altijd klaar staan voor de moskee.
  5. Een professionele organisatie die fysiek en digitaal aanwezig is en de gemeenschap (online en offline) optimaal bedient
  6. Een sterke financiële positie die de onafhankelijkheid van de moskee verder versterkt
  7. Een duurzaam en inspirerend gebouw voor gebed, educatie en verbinding Een centrum voor ontmoeting en waar mensen graag willen zijn

Bent u enthousiast en wilt u islamsponsor worden?

Gebedstijden

29 mei 2024

1444

Duhr

13:40

7 Uren 19 Minuut
Gebed Start
Fajr03:30 03:30
Shurooq05:29
Duhr13:40 13:40
Asr18:01 18:01
Maghrib21:53 21:53
Isha23:30 23:30